ieder mens is een kunstenaar.nl

logo_achter_menu

ieder mens is een kunstenaar.nl

logo_achter_menu

ieder mens is een kunstenaar.nl

Tekenlessen

De tekenlessen zijn bijeenkomsten waar de deelnemers graag heen gaan en waarin zij een duidelijke beeldende ontwikkeling laten zien.

De lessen worden gegeven in kleine groepjes en duren een uur.
De lessen beginnen met een stukje theorie (bv een kunststroming of periode) die de basis vormt voor de te maken opdracht. Na het maken van de opdracht worden de gemaakte tekeningen met elkaar nabesproken. Er is bewust gekozen om tijdens de lessen gebruik te maken van zwarte fineliners op papier van 250 gram,
dit omdat vorm en het lijnenspel zo optimaal tot hun recht komen. De duur van het project kan variëren van een eenmalige workshop tot een serie lessen van een aantal weken.

Meer dan lessen

Dit project is meer dan tekenlessen als activiteit. Er ontstaat echt kunst! Deze kunst krijgt een podium om ook andere mensen te inspireren. Dit gebeurt bijvoorbeeld met een expositie, mooi drukwerk of in de media. Het is de bedoeling de kunst verder te brengen dan de tekentafel. Dit levert hele leuke en positieve reacties op van de deelnemers maar ook van hun familie en naasten. Daarnaast is er ook buiten de zorginstellingen veel belangstelling voor het project en de tekeningen. Kunst heeft een verbindende werking die op verschillende manieren benut kan worden. Het is ook een mooi middel om te laten zien en uit te dragen wat voor een talent er in een zorginstelling woont!

Een leuke middag

Tijdens deze workshop vertel ik over kunst in de breedste zin van het woord en ik leg uit waarom ieder mens een kunstenaar is. Aan de hand van een onderwerp laat ik voorbeelden zien en ga ik dieper op de techniek en kunst van het tekenen in. Na deze introductie daag ik de deelnemers uit om zelf aan de slag te gaan met het besproken onderwerp. Hierna bespreken we uitgebreid het gemaakte werk.-Tijdens de workshop is er ruime tijd voor een pauze met wat lekkers. Deze workshop is geschikt voor bewoners maar kan ook samen met bijvoorbeeld de familie of personeel gedaan worden.

foto pagina DE TEKENLESSEN
quotes

Als mijn moeder, die in een verpleeghuis woont, onder de bezielende leiding van Eva Gans tekeningen maakt, bloeit ze helemaal op. Behalve dat Eva een fantastische kunstenaar is, stimuleert ze mijn moeder, maar ook de andere bewoners, om de meest prachtige tekeningen te maken. Eva is enorm bevlogen en betrokken. Ze weet hoe ze de bewoners moet benaderen.”

Anja Marbus

“Als mijn moeder, die in een verpleeghuis woont, onder de bezielende leiding van Eva Gans tekeningen maakt, bloeit ze helemaal op. Behalve dat Eva een fantastische kunstenaar is, stimuleert ze mijn moeder, maar ook de andere bewoners, om de meest prachtige tekeningen te maken. Eva is enorm bevlogen en betrokken. Ze weet hoe ze de bewoners moet benaderen.”

Anja Marbus

quotes

Eva geeft bij ons in de zorgvilla elke week “tekenles”. Met haar enthousiasme inspireert en motiveert zij de bewoners hun creatieve kant te uiten. Dit is niet alleen een mooi proces voor de bewoners, maar er ontstaan ook prachtige kunstwerken.”

Krystle Zonneveld
Locatiemanager Zorgvilla Meerlhorst Heemstede- Valuas Zorggroep

“Eva geeft bij ons in de zorgvilla elke week “tekenles”. Met haar enthousiasme inspireert en motiveert zij de bewoners hun creatieve kant te uiten. Dit is niet alleen een mooi proces voor de bewoners, maar er ontstaan ook prachtige kunstwerken.”

Krystle Zonneveld
Locatiemanager Zorgvilla Meerlhorst Heemstede- Valuas Zorggroep